BLACK FRIDAY — sleva 50 % na všechny kurzy — končí za

Povolte cookies a užívejte si naše stránky tak, jak jste zvyklí

Abyste na webu Kurzy pro radost snadno našli to, co hledáte, a nezobrazovaly se vám reklamy, které vás nezajímají, potřebujeme od vás souhlas se zpracováním souborů cookies.

Cookies jsou malé soubory, které se ukládají ve vašem prohlížeči. Díky nim vás na našem webu poznáme, a můžeme vám tak webové stránky zobrazit přesně podle vašich preferencí. Prohlížení našich stránek pak pro vás bude příjemnější a jednodušší.

Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ všechny cookies jednoduše povolíte. Pokud volitelné cookies povolit nechcete, klikněte na „Odmítnout vše“. Přehled cookies a podmínky jejich užívání si můžete přečíst zde.

Nastavení


 MENU

Zpřístupnit videolekce ZDARMA

Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí

V kurzu Denisy Šimlové se naučíte připravovat kysané zelí a získáte tak pevné fermentační základy pro kvašení další zeleniny.

5,0 5
(6 hodnocení)
  809 účastníků

Přehrát lekce ZDARMA

Vložte svůj e-mail

— nebo —

  • Kurz obsahuje 5 lekcí zdarma
  • Doživotní přístup k lekcím
  • Certifikát o absolvování kurzu

Popis kurzu:

V kurzu „Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí“ se s Denisou Šimlovou alias Divoženkou v kuchyni naučíte doma připravovat kysané zelí. Na samotné kvašení budete kromě zelí, soli a šroubovacích sklenic potřebovat už jen své šikovné ruce a běžné kuchyňské náčiní. 

Kvašení či kysání zeleniny patří k tradičním způsobům konzervace zeleniny. Naši předci nakládali zelí po desítkách kil do kameninových soudků. My si jej můžeme napoprvé připravit v malém a ve sklenicích.

V kurzu se dozvíte:

  • jaké výhody má kvašená zelenina
  • jaké jsou vhodné nádoby na fermentování
  • jaké jsou 3 největší fermentační omyly
  • jak krok za krokem připravovat kysané zelí
  • jak krájet, krouhat, mačkat a pěchovat zeleninu do sklenic
  • jak zeleninu zatížit, abyste se vyhnuli plísni
  • jak kvašení probíhá a jak zeleninu skladovat
  • jaké jsou oblíbené zelné kombinace a recepty na jídla s kysaným zelí

Lektorka vás přípravou kysaného zelí provede krok za krokem a podělí se s vámi o praktické tipy a inspiraci, s čím zelí kombinovat a jak s ním vařit. Součástí kurzu jsou i skripta v PDF. (zobrazit celý popis kurzu)

Kvašení zelí je ideálním začátkem, dá se říci základním kamenem kvašení, takže se po zvládnutí zelí můžete pustit do dalších zeleninových experimentů.

A v čem je vlastně kvašená zelenina tak skvělá? Kvašení je prospěšné hned z několika důvodů. Nejenže zvyšuje obsah probiotik a posiluje imunitní systém, ale také zlepšuje vstřebávání živin a prodlužuje trvanlivost zeleniny bez potřeby chlazení nebo přidání chemikálií. Tento proces může pomáhat v detoxikaci těla a snižovat riziko některých chronických onemocnění. Tak pojďme na to!

Lekce kurzu:

Láká vás kvašení zeleniny pro nové chutě, zdravotní účinky nebo jako metoda konzervace? Důvodů, proč se do domácího kvašení pustit, je spousta a určitě mezi nimi objevíte i ten svůj.

Zelí je na kvašení úplně ideální, poslechněte si, proč tomu tak je.

Jaké jsou ideální nádoby na kvašení? No přece sklenice! Více se dozvíte ve třetím dílu tohoto kurzu.

Seznamte se se třemi nejčastějšími omyly či chybami ohledně kvašení.

6
Suroviny
05:58
05:58

V tomto dílu si představíme suroviny, které budete na kysané zelí potřebovat.

7
Vybavení
03:05
03:05

Přehlídka kuchyňského náčiní, které se vám bude hodit na kvašení zelí.

Krájení a krouhání zelí detailně a na vlastní oči.

Kolik dávat soli na konkrétní množství zeleniny? To se dozvíte v devátém dílu tohoto kurzu.

10
Mačkání
04:54
04:54

Po krájení je čas na mačkání zelí.

Jak zelí do sklenice napěchovat? Pojďme na to!

12
Zatížení
04:55
04:55

Zelí je potřeba zatížit, abychom se vyhnuli plísni. V tomto dílu si ukážeme, jak na to.

Zajímá vás, jak probíhá fermentační proces? Podívejte se na tento díl.

Nejste si jistí, jak poznat, že je vaše zelí hotové? Pojďte tomu přijít na kloub.

V patnáctém dílu tohoto kurzu se podíváme na téma hygieny. Při kvašení a odebírání zelí je totiž hygiena velmi důležitá.

Zelí nemusíte připravovat jen s kmínem, dá se s ním krásně hrát. V této části kurzu se dozvíte, s čím můžete zelí kombinovat a jaké jsou oblíbené zelné kombinace.

Povídání o vaření s kysaným zelím a tři oblíbené recepty ke stažení.

V posledním dílu kurzu se s vámi rozloučím a pozvu vás na další živé i online akce. Zde si také můžete stáhnout skripta ke kurzu. Hodně štěstí!

Zde můžete komunikovat s lektorem a ostatními účastníky kurzu.

Hodnocení a komentáře:

Pro přidání hodnocení je nutné přihlásit se

Profilová fotografie

Jitka Brožová

2. 9. 2024

Dobrý den, nejsem v kvašení úplný začátečník, přesto byl pro mě kurz zajímavý a poučný. Doporučuji vyzkoušet všem, kdo rádi v kuchyni něco kutí a chtějí, aby jídlo bylo nejen chutné, ale i zdravé.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Dobrý den, Jitko!

Děkujeme vám za vaše hodnocení. 😊 Jsme rádi, že i přesto, že už máte s kvašením zkušenosti, byl pro vás kurz zajímavý a poučný. Děkujeme za doporučení!

Potěší nás, když nám dáte vědět, jaké další kvašené pochoutky jste díky kurzu připravila.

Eva z Kurzů pro radost

Profilová fotografie

Ilona Mikovcová

10. 6. 2024

Dobrý den, zatim jsem si prohlédla jen neplacenou část kurzu, ale i tak jsem nadšená z prvotního dojmu. Lektorka skvěle vysvětluje postupy a upozorňuje na možné chyby. Nejsem zcela začátečník co se týče kvašené zeleniny (čalamády apod.) nebo kysané zelí na různý způsob a proto jsem zvědavá i na další možnosti. Děkuji

Profilová fotografie

Denisa Šimlová

Dobrý den Ilono, ať vás zkoumání dalších možností kvašení stále baví.

Profilová fotografie

Milada Ptáčková

26. 2. 2024

Pozdravy všem podílejícím se na tomhle perfektním kurzu, který mě nadchnul. Vše je pěkně vysvětlené, děkuji milé a sympatické lektorce za inspiraci a "nakopnutí" zdravým směrem.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Děkujeme vám, Milado, za vašich 5 hvězdiček a za vaše lichotivá slova o kurzu "Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí". Jsme velmi rádi, že kurz vás nadchnul a že oceňujete jeho srozumitelnost a inspirativní přínos.

Vaše poděkování a pozitivní zpětná vazba jsou pro nás velkým povzbuzením a potvrzením toho, že práce, kterou do vytváření našich kurzů vkládáme, má smysl. Je skvělé slyšet, že lektorka vás dokázala inspirovat a motivovat k zařazení kvašené zeleniny do vaší stravy.

Kvašení je nádherný způsob, jak si připravit zdravou a chutnou zeleninu, a doufáme, že vám kurzy přinesou mnoho radostných chvil při experimentování s různými recepty a technikami kvašení.

Přejeme vám mnoho úspěchů a zdraví při vašem dalším kulinářském objevování!

Eva z Kurzů pro radost

Profilová fotografie

Denisa Šimlová

Dobrý den Milado, mám velkou radost, že vás kurz nadchnul. Ať jsou vaše fermentační počiny povedené a budu se těšit zas na kvašenou!

Profilová fotografie

Kateřina Hrdličková

6. 12. 2023

Všechny zdravím a moc děkuji za tento kurz, mj. se mi líbí propojení kvašení, zeleniny, barev. Kurz je podán harmonicky, mile a srozumitelně.Pro mne velká inspirace.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Zdravíme vás, Kateřino!

Velmi si vážíme vašeho 5hvězdičkového hodnocení kurzu "Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí". Jsme moc rádi, že kurz vás oslovil a že jste našla inspiraci v propojení kvašení, zeleniny a barev. Naše snaha je vždy předávat vědomosti srozumitelným, harmonickým a přátelským způsobem.

Pokud budete mít nějaké dotazy nebo se s námi budete chtít podělit o vaše zkušenosti s kvašením zeleniny, budeme se těšit. Váš zájem a spokojenost jsou pro nás velkou motivací.

Přejeme vám mnoho radostných chvil při přípravě a ochutnávce vaší kvašené zeleniny! 😊🥬

Za tým Kurzů pro radost Petra Sotonová

Profilová fotografie

Denisa Šimlová

Milá Katko, děkujeme za hodnocení. Doufám, že jste se hnedka do nějakých barevných kombinací pustila a že se povedly. Krásné dny.

Profilová fotografie

Věra Hradilova

5. 12. 2023

Děkuji za kurz a lekce zdarma o kvašení zeleniny. Podrobné vysvětlení postupu, kde nedělat chyby. Je důležité podpořit zdraví a změnu životního stylu.

Profilová fotografie

Kurzy pro radost

Děkujeme vám, Věro!

Jsme nadšeni, že se vám líbí náš kurz "Příprava kvašené zeleniny – kysané zelí" a že vám informace zdarma přinesly užitek. 🥬 Velice si vážíme vašeho hodnocení 5 hvězdiček a vašeho ocenění podrobného vysvětlení procesu kvašení.

Je skvělé slyšet, že kurz přispívá k vaší změně životního stylu a podpoře zdraví. Máte nějaké oblíbené recepty s kysaným zelím, které byste se s námi chtěla podělit? Rádi bychom se o vašich zkušenostech dozvěděli více! 😊

Přejeme vám hodně zdraví a radost z vaření!

Eva z týmu Kurzy pro radost 🌿👩‍🍳

Zobrazit další hodnocení (6 hodnocení)

Objevte podobné kurzy

Téma: Kurzy vaření  ·  Dárky pro muže  ·  Dárky pro ženy  ·  Dárky pro maminku  ·  Dárky pro kamarádku  ·  Dárky pro babičku  ·  Dárky pro přítelkyni

Kategorie: Zdraví & fitness

O lektorovi:

Lektor

Denisa Šimlová - sběračka a královna kvašení

1 kurz

Jmenuju se Denisa Šimlová. Jsem královna kvašení a vášnivá sběračka jedlých darů přírody. Věřím v opravdové domácí jídlo, nekonečnou přírodní hojnost a malé krůčky k soběstačnosti. 

Z rodné Prahy jsme se s rodinou odstěhovali do roubenky na Kokořínsku, kde neustále zkoumám, co všechno jedlého a léčivého u nás roste a jak to můžeme tradičními i moderními způsoby zpracovávat. 

​S radostí, lehkostí a neutuchajícím nadšením o tom píšu jako „Divoženka v kuchyni“ na svém webu, v divoženkovském zpravodaji, na Facebooku i Instagramu. Pořádám živé a on-line kurzy kvašení a jedlé a houbové procházky.

Časté dotazy ke kurzu:

Pokud si dnes pořídím celý kurz, budu k němu mít přístup okamžitě?

Ano. Pouze v případě platby bankovním převodem je třeba počítat se zpožděním 1 - 3 dny. Z tohoto důvodu doporučujeme úhradu kartou nebo online převodem.

Pořídím-li si celý kurz, získám jej okamžitě celý nebo se lekce postupně odemykají?

V případě pořízení kompletního kurzu získáváte okamžitě všechny lekce naráz a můžete si je procházet bez jakéhokoliv omezení.

Mohu si kurz stáhnout do svého PC?

Ne, to bohužel není možné z bezpečnostních důvodů. K prohlížení lekcí kurzu je nutné připojení k internetu.

Mohu platit v eurech?

Ano. Zvolte ve svém profilu na www.kurzyproradost.cz/ucet/zmenit-udaje v poli "Stát" Slovensko (případně jinou zemi). Pak uvidíte ceny na webu v eurech a v eurech můžete i platit.

Kolik tento kurz obsahuje lekcí zdarma?

Všechny naše kurzy obsahují neplacené a placené lekce. Tento kurz obsahuje 5 lekcí zdarma a 13 lekcí placených.

Jak funguje garance vrácení peněz?

Naše 100% garance vrácení peněz znamená, že pokud zakoupený kurz nesplní vaše očekávání, vrátíme vám vaši platbu ze kurz zpět. Nemusíte nám vůbec nic vysvětlovat, stačí nám napsat nebo zavolat. Tuto garanci můžete využít do patnácti dnů od zakoupení kurzu.

Mohlo by Vás zajímat:

Všechny naše kurzy obsahují neplacenou a placenou část.

Vstup do kurzu je vždy zdarma a nikdy nezavazuje k nákupu.

U placených částí vždy platí 100% záruka vrácení peněz.

Naše kurzy můžete přehrávat kdykoliv na PC, mobilu i tabletu.

×

Doplňte své jméno a příjmení:

Přeskočit

CHCI DAROVAT

dárkový poukaz

JAK POUŽÍT

dárkový poukaz

DÁRKOVÉ POUKAZY